Конкретният повод за отстраняването на директора на Пирогов Асен Балтов е

...
Конкретният повод за отстраняването на директора на Пирогов Асен Балтов е
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването: Пирогов се управлява абсолютно непрозрачно

 Конкретният мотив за отстраняването на шефа на " Пирогов " Асен Балтов е инспекцията на Здравната каса, която имаше един промеждутъчен отчет, получен преди 3-4 седмици. В момента излезе окончателният отчет, който удостоверява резултатите на междинния. Това сподели пред медиите заместник-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров.

Според доктор Петров всичко, което касае публичните лечебни заведения и публичните средства би трябвало да се оповестява.

" Не можем да прикриваме обстоятелства. Има и други данни, в това число от настоящия Съвет на шефовете. Те самите настояват, че се ръководи безусловно непрозрачно " Пирогов ". Проф. Балтов крие от съвета на шефовете материали, които те са му поискали. Вероятно ще излязат и други обстоятелства. Практиката демонстрира, когато по обособени критерии сменим едно управление, по-късно излизат голям брой фрапиращи обстоятелства ", сподели доктор Петров.

Д-р Петров съобщи, че не може да одобри обстоятелството за какво един началник на болница възприема отстраняването си като офанзива към болничното заведение и лекарите. Това, което е правил един началник, няма общо с активността на лекарите, сподели той и добави: " Поклон към работата на лекарите. Никой не е споделил нищо против " Пирогов ", нито против лекарите. "

" Възможно е за това нещо да носят виновност и шефовете на избрани клиники и отделения. Защото прави усещане при инспекцията, че се касае по две клинични пътеки - бъбречна непълнота и чернодробни болести. Множеството такива случаи приказват за неупражнен надзор от страна на шефа ", сподели още зам.-министърът.

Той съобщи, че шефът пречи на активността на Съвета на шефовете и еднолично не може да се ръководи една такава болница. Д-р Петров изрази опасения, че може да се стигне до укриване на документи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР